16 Lis

Fundacja dla DPS'ów

Pandemia nie daje o sobie zapomnieć. Z dnia na dzień liczba osób zakażonych wirusem COVID 19 niestety rośnie.Dlatego po raz kolejny Fundacja Novis Plus postanowiła pomóc tym, którzy są szczególnie narażeni na groźny przebieg choroby – seniorom.

Fundacja Novis Plus z Miastem Bytomiem oraz Politechniką Śląską podjęła działania mające na celu wsparcie Domów Pomocy Społecznej.
Dzięki środkom naszej Fundacji oraz budżetowi Miasta Bytom do DPS’ów w Bytomiu zostanie przekazanych 5 bram odkażających do DPS’ów.

Bramy do odkażania zostały stworzone przez naukowców z Politechniki Śląskiej i inżynierów WAAM, którzy od początku pandemii starają się zminimalizować jej negatywne skutki. Kabiny dedykowane dla DPS’ów mają dwa niespotykane wcześniej ustawienia automatycznych programów: „Cywil” oraz „Medyk”, z których może skorzystać zarówno personel medyczny, jak i osoby cywilne, w tym seniorzy.

Pierwsza brama została już dziś zamontowana w Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Bytomiu.

Przypominamy, że w ramach poprzedniej akcji o nazwie #zostańwdomuipomagaj Fundacja Novis Plus razem z Towarzystwem Warta zakupiła 5 bram odkażających. Powstał również film o całej akcji:

Już teraz zgłaszają się do nas kolejne DPSy z prośbą o wsparcie, dlatego szukamy kolejnych firm, które chciałaby przyłączyć się do naszej akcji.

Zadbajmy wspólnie o zdrowie seniorów zamieszkujących Domy Pomocy Społecznej.

Ostatnie posty

...