20 Cze

Program Mentoring F2F

Z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet w Inżynierii 23 czerwca serdecznie zapraszamy na podsumowanie innowacyjnego programu Mentoring F2F (Female2Female), który był pilotowany na Wydziale Inżynierii Lądowej i Gospodarki Zasobami (WILiGZ), Akademii Górniczo-Hutniczej (AGH) i patronatem Fundacji Novis Plus w Krakowie od marca do czerwca 2022.

Program Mentoring F2F ma na celu umożliwienie Studentkom kontaktu z Absolwentkami/aktywnie działającymi w świecie Inżynierii kobietami. Dzięki ich wsparciu i doświadczeniu program pozwala Studentkom na rozpoznanie drzemiących w Nich potencjałów oraz ukierunkowanie ich rozwoju zawodowego. Pomysłodawczynią projektu jest Inżynier Agata Hajduga, która chce wesprzeć studentki w ich karierze zawodowej.

Wierzymy, że tego typu projekty rozbudowują sieć przedsiębiorczych kobiet i uczą jak ważne są relacje. My natomiast przypominamy, iż każdy powinien pamiętać o społecznej odpowiedzialności na swojej drodze zawodowej.

Siła jest kobietą.

Ostatnie posty